Urtesodavand er noget af det sjoveste at lave. Du kan lave det med alle de spiselige urter, blomster og planter, som du godt kan lide. Det tager en lille uges tid, men det er altså hele ventetiden værd. Fremgangsmåden finder du herunder. God fornøjelse 🧙♀️
Min urteworkshop på søndag er nu fuldt booket, men jeg har lige åbnet op så vi kan være en lille håndfuld ekstra. Så har du lyst til at lære at finde og genkende urter, lære om deres virkeområder, og hvad du kan lave med dem – så er jeg sikker på workshoppen er noget for dig.
Det er vigtigt, at du bruger friske blomster. Her er som regel masser af vildgær på. Bland alle ingredienserne i et stort patentglas, men lad låget stå åbent. Nu sier du drikken og hælder den på rene patentflasker.Ingredienser
Sådan gør du
Det er afgørende for, om du kan få en naturlig gæringsproces igang.
Nu skal du rører i det hver eneste dag. Cirka på 4-5 dagen, begynder det at boble lidt.
De skal lukkes grundigt, for at skabe tryk i flasken.
Nu skal du 'bøvse' flasken af 1-2 gange om dagen.
Pas på, gå gerne udenfor og åben forsigtigt, for lige pludselig kommer der knald på.
Når der er godt brus i, efter 1-2 dage, kan du køle den af i køleskabet og nyde den.