Hjemmelavet Urte Sodavand

Af Anja
syrener i glas til hjemmelavet sodavand

Urtesodavand er noget af det sjoveste at lave. Du kan lave det med alle de spiselige urter, blomster og planter, som du godt kan lide. Det tager en lille uges tid, men det er altså hele ventetiden værd. Fremgangsmåden finder du herunder. God fornøjelse 🧙‍♀️

Min urteworkshop på søndag er nu fuldt booket, men jeg har lige åbnet op så vi kan være en lille håndfuld ekstra. Så har du lyst til at lære at finde og genkende urter, lære om deres virkeområder, og hvad du kan lave med dem – så er jeg sikker på workshoppen er noget for dig.

syrener i glas til hjemmelavet sodavand

Hjemmelavet urtesodavand

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

  • 4 dl spiselige blomster for eksempel syren, hyld eller rose
  • 8 solbærblade
  • 3 spsk. rå honning
  • 2 L vand

Sådan gør du

Det er vigtigt, at du bruger friske blomster. Her er som regel masser af vildgær på.
Det er afgørende for, om du kan få en naturlig gæringsproces igang.

Bland alle ingredienserne i et stort patentglas, men lad låget stå åbent.
Nu skal du rører i det hver eneste dag. Cirka på 4-5 dagen, begynder det at boble lidt.

Nu sier du drikken og hælder den på rene patentflasker.
De skal lukkes grundigt, for at skabe tryk i flasken.
Nu skal du 'bøvse' flasken af 1-2 gange om dagen.
Pas på, gå gerne udenfor og åben forsigtigt, for lige pludselig kommer der knald på.
Når der er godt brus i, efter 1-2 dage, kan du køle den af i køleskabet og nyde den.

Har du prøvet denne opskrift?
Tag mig på Instagram, så jeg kan se det lækre resultat @anjaballegaard.

You may also like