Emmas Gulerods-, banan-, chokoladekage

Af Anja

Ideen til denne kage kom, da min datter skulle holde fødselsdag sammen med hendes klassekammerat Emma. Jeg skulle bage kagen, og Emma mente, at den skulle være med både banan, gulerod og chokolade.

Nu står jeg ikke tilbage for en køkken udfordring, så jeg fik skabt denne svampede kage, som desuden kun indeholder lidt sukker. Ifølge mine smagsløg kunne sukkeret halveres, men der kan du prøve dig frem.

Denne opskrift er godkendt af mange børn. Skal du lave en bradepande kan du gange med 3 og lade den bage lidt længere.

Print
Portioner: 10 stykker
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

  • 4 æg
  • 100 g sukker
  • 400 g blendet banan
  • 400 g revet gulerod
  • 150 g smeltet smør
  • 200 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g hakket chokolade

Sådan gør du

Riv gulerod, blend bananer og smelt smørret.
Pisk æg og sukker luftigt.
Tilsæt banan, gulerod og smør og herefter de tørre ingredienser. Til slut vendes hakket chokolade i dejen.

Bages i 40 minutter ved 180 grader

Har du prøvet denne opskrift?
Tag mig på Instagram, så jeg kan se det lækre resultat @anjaballegaard.

You may also like