Brændenældesirup

Af Anja
Brændenældesirup

Brændenælde giver en smag ud over det sædvanlige. Den har en helt særlig duft og smag, som du kan indfange i denne sirup. Siruppen har jeg brugt til at søde vores mælkebøttesaft, til at lave saftevand og så min personlige favorit i en Gin & Tonic.

Det minder om at lave hyldeblomstsaft og kræver altså ikke så mange steps. Du skal bare lige vente et par dage, inden du kan nyde resultatet af din brændenældesirup.
Efter jeg havde siet brændenælderne fra, tørrede jeg dem til de var helt crispy. Et rigtig sjovt alternativ til slik. Du kan tørre sirups-brændenælderne i ovnen eller i en dehydrator.

Har du lyst til at lære mere om urter, så tag et kig i min bog URTELYKKE eller kom med til en af mine mange workshops – tjek mere her.

Brændenældesirup

Brændenældesirup

Print
Portioner: 0,5 l
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

  • 250 g brændenælder
  • 0,5 L vand
  • 900 g sukker
  • 20 tsk friskpresset citronsaft

Sådan gør du

Sådan gør du:

Pluk og skyld dine brændenældeskud. De skal ikke blancheres.
Kog vand og sukker sammen. 
Put brændenælder i en passende beholder og hæld derefter sukkerlagen og citronsaften over.
Bland det grundigt.
Stil det nu i køleskabet. 

Rør i siruppen dagligt de næste 5-7 dage indtil du sier brændenælderne fra.

Siruppen opbevares på køl i en rengjort og skoldet flaske.

 

Har du prøvet denne opskrift?
Tag mig på Instagram, så jeg kan se det lækre resultat @anjaballegaard.

You may also like