Martsviol sirup

Af Anja

Den gør ikke meget væsen af sig, martsviolen. Den står lille og fin med blomster, der kun lige titter frem fra de hjerteformede blade.
Men den vanvittig lækre duft sikre, at ingen overser den.

Duften kalder på mig, når jeg går forbi…..’martsviol sirup, martsviol sirup, martsviol sirup’.
Det er den bedste måde at skyde urtesæsonen igang.

Her får du opskriften på martsviol sirup:
Skold et rent syltetøjsglas. Nip de yndige blomster af og læg dem direkte ned i glasset.
Bliv ved til glasset er 2/3 del fyldt. Nu tager du glasset med ind og topper op med skefulde af honning.
Det gør ikke noget at honningen er fast, plantesaften fra blomsterne vil gøre honningen flydende efter et par dage.
Hver dag rører du forsigtigt med en ren teske, så du sikre at det hele er godt og grundigt blandet.
Efter 4 uger på køkkenbordet, kan du si blomsterne fra og stille siruppen i et nyt skoldet glas i køleskabet.

Nu har du en lækker martsviol sirup, som kan stilne en irriteret hals eller give fryd til en varm kop te.

You may also like