5 naturlige solråd

Af Anja

Jeg bliver ofte spurgt, hvilken solcreme jeg bruger til mine børn.
Du vil måske undre dig, når jeg siger: helst ingen. Men ikke desto mindre, er det sandheden. For mine børn må rigtig gerne få sol – for det er, når solen rammer huden, at det livsvigtige D-vitamin produceres i kroppen. Når vi smører solcreme på huden, nedsætter vi kroppens evne til at producere D-vitamin. Og det vil jeg ellers rigtig gerne have lagret i deres kroppe til de mørke vintermåneder.


Samtidig har jeg enorm respekt for solen. Solskoldning og hudkræft er ikke at spøge med, og selvfølgelig får mine børn solcreme på, hvis det er nødvendigt. For ligesom jeg er meget bevidst om den kraft solens stråler har, er jeg også opmærksom på, at det, vi smører på huden for at undgå skaderne, også kan være farligt. Solcreme er nemlig sprængfyldt med kemi. Og lige meget hvordan du vender og drejer der, så er huden kroppens største organ, og alt hvad vi smører på kroppen, kommer altså potentielt også ind i kroppen. Derfor vælger jeg min solcreme med omhu. Det kan du læse om lige om lidt.

Så selvfølgelig sender jeg ikke mine børn ud i bagende sol, så de kan blive ristet som en anden grillkyllinger. Nej, jeg gør faktisk rigtig meget ud af at omgås solen, så de kan få de gavnlige ting fra den og undgå de skadelige virkninger. Her får du mine solråd:

Solråd nr. 1: Det er vigtigt, at huden langsomt får mulighed for at vænne sig til solens styrke. Faktisk er hudens brune farve, kroppens egen naturlige solbeskyttelse. Derfor er den mest naturlige solfaktor langsomt at tilvænne huden – også inden en ferie sydpå.

Solråd nr. 2: Efter den første tilvænning af solen, lader jeg gerne mine børn rende rundt i haven i undertøj op til en time om dagen, så de kan suge af solens D-vitaminer.

Solråd nr. 3: Jeg trækker gerne børnene ud af solen mellem 12-15, hvor solen står højest på himmelen. Her må de lege indenfor, have lange ærmet trøjer og solhat på eller finde en plads i skyggen. I syden holder man siesta netop i disse timer, og det kunne vi måske også have gavn af herhjemme – om ikke alene for at undgå solen.

Solråd nr. 4: Skal børnene være udenfor i længere tid er min første prioritet at finde eller lave skygge og dernæst solcreme. Og når jeg skal vælge solcreme, er det som sagt ikke ligegyldig hvilken valget falder på. Det kan du læse om i mit solråd nummer 5:


Har du svært ved at klare solens stråler og får du nemt gener fra solen stråler? Det kan skyldes mangel på vitaminer, mineraler eller fedtsyrer. Lad mig hjælpe dig med at undersøge, hvad din krop har brug for, så du igen kan nyde solen. Book en tid her.

Solråd nr 5: Tjek din solcreme. Jeg undgår konsekvent solcremer med kemiske eller nano-partikel solfilter, som trænger ind i huden. Jeg har ikke lyst til at smøre noget på kroppen som kan lave ravage systemet, eller som heller burde bruges i en bilmotor. Jeg går derfor altid efter fysiske filtre, som lægger sig oven på huden. Du kan finde gode solcremer i helsekosten.

You may also like