Bogen Urtelykke

Af Anja

Urter bringer mig lykke, glæde og nysgerrighed. Det, at jeg aldrig bliver færdig med at lære nye detaljer om en urt, udveksle erfaringer med andre og gå på opdagelse i naturen. Og det, at urter ikke er en konkurrence om viden eller kundskab – men en fællesskabsfølelse. Det holder min passion funklende.

Jeg har samlet mine erfaringer, i URTELYKKE. En smuk illustreret håndbog med 30 urter, som alle kan finde i haven eller den vilde natur. Bogen giver en god beskrivelse af urten, hvad den kan bruges til, gode tips til indsamling og opbevaring, samt spændende opskrifter. Bagerst i bogen er notesider, så du med årene kan udbygge bogen  og gøre den til din egen urtelykke.
.
.

URTELYKKE koster 249,95 og er udgivet 19 juni 2019 på forlaget Aronsen og vil være at finde i bogbutikker.
Jeg vil elske, at sende dig en personlig signeret udgave. Kontakt mig for at aftale nærmere på

URTELYKKE blev genoptryk i 3 oplag i 2020.

Få et lille kig ind i URTELYKKE via dette link.

.

.

.

Anmeldelser af URTELYKKE 

“Anja Ballegaards ’Urtelykke’ er den mest inspirerende bog jeg længe har læst. Den har fået mig op af sofaen og ud på planteskolen…ind i skoven! Jeg vil dyrke og samle og nyde. 30 anvendelige urter, opskrifter og gode råd om alt lige fra helende teer til saft, ekstrakt, sirup, kropsolier … listen er uendelig.”
Pernille Aalund
Se hele anmeldelsen her

.

“I en tid, hvor vi er flere og flere, der tænker over forbrug, mad og sundhed, og overvejer miljøet, nærheden til naturen og hvad det egentligt er, vi giver videre til vore børn, er Anja Ballegaards Urtelykke en kærkommen og kærlig guide til hvad den danske natur også kan give os. Gammel viden, nye indsigter og fremfor alt omsorg fylder bogens sider, som viser os rundt i en urtehave der må være enhver økoambitiøs danskers hede drøm. Opskrifter på alt fra mad til the og over såhelende salver indgår sammen med de smukkeste illustrationer. Nyd den. Og gå i haven.”
Julia Lahme
Se mit interview hos Julia Lahme her

.

URTELYKKE af Anja Ballegaard er min personlige urtebibel – en skøn bog fuld af indsigt og viden om urternes helende og styrkende virkning.
Sif Orellana

.

Jeg er fan af bogen, og jeg tror ikke, at jeg kan sætte en finger på noget negativt eller mindre godt ved bogen. Det skulle da lige være, at der ‘kun’ er 30 urter og ikke flere, for jeg blev ret hooked på urterne og deres mulige egenskaber, da jeg først gik i gang med bogen.
Klimamusen
Se hele anmeldelsen her

.

Bogen her er let at gå til, den er velskrevet og detaljeret. Uanset om man vil bruge ”Urtelykke” som opslagsværk, som inspiration til nye planter i haven/terrassen, eller til at opbygge sit eget urte-lager, eller blot ønsker at forsøge sig med en enkelt eller to urter, er der stor inspiration og hjælp at hente. Derudover er jeg sikker på, at du bliver smittet af forfatterens store glæde og derfor vil opleve, at ”Urtelykke” er en bog, der ikke kommer til at samle støv på reolen.
Bognørden
Se hele anmeldelsen her

.

Bogen er fint bygget op med læseafsnit og gode opslagsmuligher, hvis man leder efter en bestemt urt, eller hvis man leder efter urter der kan afhjælpe allergi, søvnbesvær, hovedpine m.m. Bagerst i bogen er der plads til, at du kan lave dine egne notater om de erfaringer du gør dig med urterne, om gode findesteder eller anvendelsesmuligheder.
Bogblogger
Se hele anmeldelsen her

.

Man skal ikke læse længe i bogen før man kan føle Anjas “urtelykke”. Hun er dybt passioneret og et levende leksikon, når det drejer sig om urter, lægeplanter og al det sunde og vilde. Det er også svært ikke at blive draget af denne lykke for man bliver meget inspireret til selv at prøve nogle af kunsterne af. Min egen urtelykke-følelse blomstrer ihvertfald, når jeg åbner den fine bog.
Marie Ladefoged
Se hele anmeldelsen her

.

Se også hundredevis af anbefalinger og delinger af URTELYKKE på instragram.
Jeg har gemt dem alle i highlights under ‘URTELYKKE’ og ‘Mere URTELYKKE’