Det er i april måned at det for alvor går løs. Så er der ramsløg så langt øjet rækker.
Her får du gode ideer til, hvilken mad du kan lave med ramsløg.
Ramsløg smager friskt af hvidløg, og det er kendetegnet, som du skal være særligt opmærksom på.
Som du måske har hørt, så kan de nemt forveksles med liljekonval, som også kommer på denne tid af året.
Men dufter du til bladene vil du ikke være i tvivl – ramsløg dufter af friskpresset hvidløg.
I en hurtig rundspørge på Instagram kan jeg høre, at mine følgere bruger ramsløg til:
- Ramsløgpesto (se opskrift her)
- Ramsløgsmør
- Ramsløgsalt
- Ramsløg mayonnaise
- Ramsløg brød og pizzadej
Ramsløg bliver også brugt friske i salatskålen, mens andre tørrer dem til krydderidrys hen i vintermånederne.
Der er stort set ikke den ting, man ikke kan bruge de lækre ramsløg til. Selv lavede jeg den anden dag en lynhurtig ramsløgpesto med cashewnødder, parmasan, olivenolie og citronsaft, som jeg blandede i en jordskokkesalat.