Jordbærsaft

Af Anja
jordbærsaft

Vores have bugner med jordbær lige nu. Det er jo et luksusproblem, men det kan være svært at følge med. Vi plukker, spiser og fylder fryseren. Selvom vi er hurtige og over bedet hver eneste dag, ja så er der jordbær som bliver lidt overmodne og en smule uinteressante at spise. Snegle og fugle får deres del og resten er ideel at koge til saft.

Har du ikke prøvet at lave jordbærsaft, så kan jeg varmt anbefale det. Det er ligesom at drikke solmoden og sommerlige jordbærsyltetøj 😉

jordbærsaft
Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

  • 1400 g jordbær
  • 6 dl vand
  • 100 g sukker
  • 2 tsk. vanillesukker

Sådan gør du

Rens jordbærene og skær jordbærrene i mindre stykkker.
Put dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne.
Lad det simre i 20 minutters tid. Skum af. Har du tid må du gerne lade det hvile et kvarters tid.
Smag til om du ønsker mere sukker.
Hæld saften gennem en saft si eller en si beklædt med et klæde opvredet i vand. Jeg har stofbleer i skuffen, som jeg bruger til denne slags. Giv det tid til at dryppe af. 
Hæld saften på skoldede flasker og sæt på køl.

Har du prøvet denne opskrift?
Tag mig på Instagram, så jeg kan se det lækre resultat @anjaballegaard.

You may also like