Fermenteret mynte

Af Anja

Liv og jeg har været travlt optaget denne sommer med at fermentere mynteblade, jordbærblade, hindbærblade og brombærblade. På billedet herover er vi igang med solbærbladene.

Det har været en sjovt proces, men særligt har det været spændende at smage den fermenterede te op imod den friske og almindelige tørrede blade. Og jeg må sige, at den fermenterede te er….niiiiiice. Den har ligesom en anden dybde over sig og er mindre bitter.

Processen er lang, men heldigvis er indsatsen ikke lige så stor. Så hvis du har lyst til at bruge den ekstra tid, kan det varmt anbefales. Du finder opskriften herunder.

På billedet her prøvesmager vi frisk, tørret og fermenteret mynte.
Det er helt klart den fermentede som vinder, med sin dybe farve og smag.

Print
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Ingredienser

  • Friske mynteblade
  • Kaferulle
  • Viskestykke

Sådan gør du

Vask myntebladene og lad dem tørre 1 times tid på et viskestykke.
Knus bladene hårdt med en kagerulle, så de bladene bliver ødelagte.
Rul dem ind i et viskestykke og put dem i et patentglas.
Lad dem fermentere  1-2 dage på køkkenbordet væk fra solen.
Tag bladene ud af viskestykket og put dem direkte i en frysepose, som du lægger i fryseren.
Efter minimum 1 dag, hakker du bladene groft i en minihakker og breder dem ud på en bakke.
Lad dem tørre 7-10 dage til de er knastørre.

Nu kan du putte dine fermenterede mynteblade på glas.

 

Har du prøvet denne opskrift?
Tag mig på Instagram, så jeg kan se det lækre resultat @anjaballegaard.

You may also like