Ipe Roxo | Mit husapotek

Ipe roxo, ipe roxo chai, Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland,

Ipe Roxo har en fast plads i mit husapotek ved siden af C-vitamin, D-vitamin, Echinacea, hyldebærekstrakt og alle de andre vinter-venner. Men i perioder kan jeg nu også finde på at drikke den, som en del af min daglig, boostende sundhedsrutine.

Ipe Roxo er et regnskovstræ og barken har været brugt som en styrkende urt igennem hundredevis af år. Her i Danmark har vi kendt den siden midt 70’erne. Ud over min klinikerfaringer med Ipe Roxo, har jeg også hørt fantastiske historier fra de kunder, jeg har mødt, når jeg har serveret denne Ipe Roxo Chai i Heksekosten i Silkeborg. Og skal jeg lige tilføje, at kunderne er vilde med Ipe Roxo Chai– så er det ikke for dens styrkende egenskaber, at du skulle vælge at lave denne opskrift, så kunne det bestemt være for smagen.

Sådan laver du Ipe Roxo
Ipe Roxo er som sagt en bark, og fælles for bark og rødder er, at de skal koges, hvis man vil have de aktive stoffer ud af urten. Derfor skal den i en gryde og koge i 10-15 minutter og meget gerne trække efterfølgende. Personligt kan jeg godt lide at blande Ipe Roxo med en smagsgiver som lakridsrod, kardemomme eller pebermynte. Jeg anbefaler altid mine klienter at koge teen om aftenen, stille gryden i køleskabet til næste morgen og drikke den kold i løbet af den efterfølgende dag.

Ipe Roxo til børn
Jeg synes, Ipe Roxo er en dejlig eliksir til børn. Og laver du den til en Ipe Roxo Chai, kan jeg næsten garantere dig for, at de selv vil efterspørge den.

Opskriften på Ipe Roxo Chai finder du lige her.