Sundhedsboost

Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland, alternative medicin, biopat, naturopath, helsevejleder, urtemedicin, urteworkshop

”Jeg vil gerne gøre noget ekstra godt for mig selv her i sommerferien”
Sådan skrev en af mine søde følgere til mig på instagram den anden dag. Mit svar kan du læse om lidt, men først vil jeg lige fortælle dig, at jeg er deler sund inspiration på min Instagram hver dag. Det giver altid en spændende dialog og erfaringsudveksling mellem mig og de som følger med. Jeg elsker det og jeg elsker også at modtage personlige forespørgsler, som den jeg fik omkring et sommer sundhedsboost. Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen.

(mere…)

Sommerfugleeffekten

insekthotel, Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland, alternative medicin, biopat, naturopath, helsevejleder, urtemedicin, urteworkshop

Den anden dag fik jeg en invitation fra A. Vogel om at være med til at redde de truede sommerfugle i Danmark. Hvorfor er det relevant at fortælle om på en sundhedsblog? Det er det fordi, at sommerfugle og bier direkte har en indflydelse på vores sundhed. Uden insekter er der ingen bestøvning af vores planter. Uden bestøvning ingen grønt, urter eller blomster og dermed mindre SUNDHED i form af mad og kosttilskud. Det er det barske regnestykke.

(mere…)

Hyldeblomstchampagne

Hyldeblomstchampagne

Hyldblomstchampagne er en spændende og anderledes måde at bruge dine hyldeblomster. Der kommer uden tvivl en smule alkohol i slutproduktet. Dog har jeg ladet mig fortælle, at de fleste gærtyper dør over 13%, så at dømme ud fra det, og min smagstestning, er det ikke de store procenter, vi taler om. Men alligevel er det værd at nævne, hvis du vil lade dit barn smage.

(mere…)

Hyldeblomstsaft med roser

hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft er et sommer must, på højde med rabarber crumble og jordbærtærte. Og som lovet på min Instagram får du her min opskrift. Jeg har kombineret hyldeblomsterne med den velduftende hybenrose og et strejf af frisk mynte. Brug saften som læskedrik, i drinks, dessert eller dressing.

(mere…)

Urtemagi i solskin

sanke tur, urte tur, samle urter, Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland, alternative medicin, biopat, naturopath, helsevejleder, urtemedicin, urteworkshop

Som du måske har bemærket, så er urter en af mine helt store passioner. De har et enormt potentiale i form af smag og så sandelig også i deres indflydelse på vores helbred. Derfor bruger jeg selv urter i min dagligdag. Både i maden, men bestemt også som medicin. Stort set alle mine klienter regulerer jeg med urter, og har børnene ondt i halsen, ved jeg præcis, hvilke remedier jeg skal have ned fra hylden.

(mere…)

Gransirup

granskud, granskudssirup, hostesirup, Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland,

Dette er en virkelig god hostesaft til de mørke efterårsmåneder. Du skal være lidt for forkant, for du skal lave den allerede, når de små spæde grannåle titter frem i foråret.
Pluk den fra ubefærdede områder, altså i en skov eller på en eng. Vær varsom med ikke at indsamle taks, da det er giftigt. En kursist på min urteworkshop sagde “man skal altid kun tage fra de træer som stikker”, det synes jeg er en god huskeregel. Så kan du ikke komme galt afsted.

(mere…)

Hybenrosesirup

rosensirup, hybenrosesirup,Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland, hybenrose sirup, rosen sirup, hybenroser, hybenrosesirup opskrift,

 

Hybenrose sirup er, efter min mening, den allerbedste måde at indkapsle duften af dansk sommer.
Den søde, friske og helt karakteristiske duft minder mig om solskin, saltvand og bekymringsfrihed.

Jeg hælder min rosensirup i min te, på desserter eller i min morgengrød. Men jeg bruger den også i sommerens jordbærmarmelade – Det giver den mest vidunderlige duft og smag. Hvis hybenrosens blomstring ikke er sammenfalden med jordbær sæsonen, så bruger jeg bare siruppen eller de tonsvis af tørrede rosenblade, jeg laver.

(mere…)

8 sunde smoothie boosters

Smoothie booster, smoothiebooster, smoothie, sund smoothie, Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland,

Jeg er storfan af smoothies. For det første smager det himmelsk, og for det andet er det den spise, du kan pakke med allerflest næringsstoffer. Jeg putter stort set alt i min smoothie og jeg tænker meget over, hvordan jeg kan gøre den så potent som muligt. Jeg deler altid min smoothie med mine børn, så det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg også har til bagtanke at få en masse sunde og nærende ting i dem.

Her får du nogle ideer til, hvad du kan putte i din smoothie:
(mere…)