Sommerfugleeffekten

insekthotel, Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland, alternative medicin, biopat, naturopath, helsevejleder, urtemedicin, urteworkshop

Den anden dag fik jeg en invitation fra A. Vogel om at være med til at redde de truede sommerfugle i Danmark. Hvorfor er det relevant at fortælle om på en sundhedsblog? Det er det fordi, at sommerfugle og bier direkte har en indflydelse på vores sundhed. Uden insekter er der ingen bestøvning af vores planter. Uden bestøvning ingen grønt, urter eller blomster og dermed mindre SUNDHED i form af mad og kosttilskud. Det er det barske regnestykke.

Invitationen fik mig til at tænke på, at jeg ikke har set én eneste sommerfugl i år. Jeg har spurgt mine børn, og de mener dog at have set nogle – hvilket gør mig lidt mere tryg. Men alligevel, det plejer jo at vrimle med sommerfugle i vores have på denne tid af året.
Min søn på 4 år kender forklaringen. Han fortalte mig det en dag, hvor vi cyklede hjem fra børnehaven: ”Mor, der er ikke så mange bier i verden, fordi bondemanden sprøjter gift på markerne”. De havde talt om det i børnehaven den dag. Og man mener netop af gift er årsagen til, at der ikke er tilstrækkeligt med attraktive miljøer til formering blandt insekterne. Derfor har A.Vogel og Dansk naturfredningsforening afholdt en konkurrence, hvor to kommuner hver kunne vinde 100.000 kr til et sommerfugle bevarende projekt. Og tænk engang, én af vinder kommunerne er sørme min kommune, Silkeborg. Så vi kan nu se frem til et sommerfugle venligt område i Gjern bakker.

 

Hvordan kan du redde sommerfuglene?

  • Jeg har registreret vores have som sommerfugle-venlig have på fleresommerfugle.dk
  • Alle vores marker og dyr er certificeret økologisk
  • Vi tænker hele tiden over at gøre haven attraktiv for insekterne ved at plante blomster. Og i år klippede vi vores store lærke hæk. Alt afklippet har vi pakket sammen mellem træer og buske, så der er er masser af krogede skjulesteder ( du kan se det bag drengene på billedet foroven).
  • Derudover har vi et stort insekthotel lavet af 4 Europaller (se det i højre side af billedet foroven) og i dag har vi hængt det fine sommerfugle hotel op, som vi har fået af A.Vogel.

Jeg er klar over at vores lille ejendom er et frimærke i den store sammenhæng, men jeg tror på, at hvis vi alle er bevidsthed i hver en handling, kan det gøre en stor forskel i det store billede….…… og det er jo i sidste ende det afgørende for vores sundhed.