Salvie sirup med honning – God til halsen

salvie sirup, salviesirup, hoste sirup, hostesaft, hjemmelavet hostesaft, Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland,

Jeg lavede fornyligt en salvie sirup på min instagram story, som fik enorm stor opmærksomhed. Så jeg synes, at jeg også vil dele den med dig her på bloggen.
Jeg opdaterer dagligt med sunde tips og inspiration. Hvis det er noget for dig, kan jeg du følge med lige her – hvor der også ligger en step-by-step guide til denne min hjemmelavede salviesirup.

Denne salvie sirup er lavet på honning, og jeg vil bruge den som hoste sirup og ved ømhed i halsen. Honningen i sig selv virker jo lindrende og når den bliver fyldt med salviens gode egenskaber, bliver det en god hjemmelavet sirup til hals og svælg. Men den kan også bruges til andet end hoste sirup, for salvie er også traditionelt blevet brugt til at hæmme hedeture. Siruppen her indeholder næppe tilstrækkelig med aktive stoffer til at kunne klare jobbet alene, men kunne være et dejligt supplement til en anden behandling. Brug for eksempel nogle blade og en teskefuld sirup i din te.

Det skal du bruge

1 dl. Friske salvie blade
1 dl. Honning af god kvalitet
1 Syltetøjsglas

Vask salviebladene grundigt og tør dem med et stykke køkkenrulle. Pres dem ned i syltetøjsglasset. Hæld honningen over og luk låget godt til. Hver dag rører du i glasset med en ren teske. Efter cirka 5 dage er salviens aktive stoffer og aroma begyndt at trække ud i honningen og du kan begynde at bruge den. Du kan nu vælge at si den eller lade bladene blive i. Dem kan du bruge til en dejlig kop te.

One Reply to “Salvie sirup med honning – God til halsen”

  1. […] Salvie er en desinficerende urt. Man kan næsten fornemme, hvor meget hår på brystet den har bare ved at gnide på bladene og dufte til de stærke plantestoffer. Den er rigtig god ved ømhed i halsen eller problemer med bakterie i mund eller tandlommer. Personligt har jeg altid en salviesirup i køleskabet, hvis halsen driller. Snup opskriften lige her. […]

Lukket for kommentarer.