Hyldeblomstsaft med roser

hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft er et sommer must, på højde med rabarber crumble og jordbærtærte. Og som lovet på min Instagram får du her min opskrift. Jeg har kombineret hyldeblomsterne med den velduftende hybenrose og et strejf af frisk mynte. Brug saften som læskedrik, i drinks, dessert eller dressing.

Bruger du hyldeblomstsaften som læskedrik, kan du nyde den som den er eller fortynde den. Jeg lavede en 1:3 blanding, det synes jeg uden problemer at den kan klare.

Tip: Forlæng levetiden ved at fryse saften ned i isterningposer. Så kan den jo holde sig rigtig længe 🙂

Det skal du bruge

200 g sukker
1 spsk honning
1 liter vand
80 g hyldeblomster
20 g Roser
1 stilk mynte
Citronskal og saft fra 1 citron

Kog sukker, vand og honning op og tilsæt de skyllede blomster, citronskal og saft.
Lad det trække i 24 timer inden du sier saften.