Hyldeblomstchampagne

Hyldeblomstchampagne

Hyldblomstchampagne er en spændende og anderledes måde at bruge dine hyldeblomster. Der kommer uden tvivl en smule alkohol i slutproduktet. Dog har jeg ladet mig fortælle, at de fleste gærtyper dør over 13%, så at dømme ud fra det, og min smagstestning, er det ikke de store procenter, vi taler om. Men alligevel er det værd at nævne, hvis du vil lade dit barn smage.

Jeg har gjort brug af naturens gær, der er så rigeligt, så det er ikke nødvendigt at tilsætte noget.

Det skal du bruge

2 liter vand
250 g sukker
60 g hyldeblomster
15 g roser
1 citron i skiver
2 spsk æblecider eddike

Opvarm cirka en halv liter af vandet i en gryde og opløs sukkeret heri. Hæld sukkerlagen og resten af det kolde vand i et stort patentglas. Når du er sikker på at vandet er håndvarmt, tilsætter du resten af ingredienserne. Lad herligheden stå lukket i 24-48 timer. Hold øje med at det begynder at boble. Efter cirka 48 timer er der masser af gang i din drik og du kan si urterne fra. Hæld din drik på rengjorte patent flasker. Dette er anden fermentering og her skal du holde godt øje med flaskerne og bøvse dem af, et par gange om dagen. Hold dem eventuel over vasken. Efter 2 dage er der masser af brus, og den er klar til at nyde.