Hybenrosesirup

rosensirup, hybenrosesirup,Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland, hybenrose sirup, rosen sirup, hybenroser, hybenrosesirup opskrift,

 

Hybenrose sirup er, efter min mening, den allerbedste måde at indkapsle duften af dansk sommer.
Den søde, friske og helt karakteristiske duft minder mig om solskin, saltvand og bekymringsfrihed.

Jeg hælder min rosensirup i min te, på desserter eller i min morgengrød. Men jeg bruger den også i sommerens jordbærmarmelade – Det giver den mest vidunderlige duft og smag. Hvis hybenrosens blomstring ikke er sammenfalden med jordbær sæsonen, så bruger jeg bare siruppen eller de tonsvis af tørrede rosenblade, jeg laver.

Her får du den nemmeste, og min favorit måde, at lave hybenrosesirup. Den bliver meget kraftfuld og super koncentreret i smagen.

Det skal du bruge

1 skoldet glas
1 stor håndfuld hybenroser
3 spsk rørsukker
Saften fra 1 presset citron

Skyl eventuel dine rosenblade eller lad dem ligge en halv times tid på et viskestykke, så alle smådyr kan forlade dem. Læg roserne lagvis med sukker og citron i det skoldede syltetøjsglas. Stil glasset i en solbeskinnet vindueskarm i 2 dage. Rør i det et par gange om dagen undervejs. Si siruppen over i et skoldet glas og stil på køl.

hybenrose, hybenrosesirup, hybenrose sirup opskrift, rosensirup opskrift, Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland,