Hjemmelavet morgenfrueolie

Jeg har altid morgenfruer i min have. For det første er de smukke, utrolig taknemmelig og så er det jo en lægeplante. Du kan så morgenfruerne i foråret og er du heldig, så kan du have glæde af de gule og orange blomster helt hen i oktober. Ja faktisk er de så flittige, at de sår sig selv, hvis du først har dem inde i haven. Så hvis ikke dét skulle være grund nok til at dyrke morgenfruer, så skulle det da lige være alle de herlige egenskaber blomsten har:

Morgenfrue – anvendelse og egenskaber
Blomsterne er spiselige, så du kan med god samvittighed pynte din salat og kager med de pangfarvede blomster. Eller tørre blomsterbladene og bruge dem til drys på kager og din morgen yoghurt.

Du kan lave en skøn, skøn te af morgenfrue. Du kan tørre dine egne blomsterhovedet eller købe det i helsekosten.

Morgenfrue optræder i mange mave-urteblandinger. Morgenfruen er yndet i disse blandinger, da den indeholder bitterstoffer og også virker helende i fordøjelseskanalen.

Hudpleje er et sted hvor morgenfrue flittigt bliver brugt. Lige fra læbepomade, lotions, babycremer, olier og aftersun pleje. Og det er ikke ude grund, for det er en fremragende hudplejer og den virker helende på sår, rifter, irriteret hud, solskoldet hud og frostbid.

Lav din egen morgenfrueolie
Jeg laver altid mit eget olieudtræk af morgenfrue, på den måde kan jeg få de aktive stoffer over i olien, som jeg så bruger til hudpleje. Det er super nemt – alt du skal bruge er:

– Morgenfrue blomster – friske eller tørre
– Olivenolie
– Syltetøjsglas

Læg blomsterne i glasset og pres dem godt sammen. Fyld olie i så det står 1 centimeter over blomsterne. Sæt låget på og stil glasset i et mørkt skab, vikkel det ind i et viskestykke eller put det i en mørk papirspose. Hvad der fungerer for dig. Ryst glasset et par gange om dagen, så du sikre at blomsterne hele tiden er dækket af olie, ellers kan du risikere at der går mug på.
Efter 4-6 uger sier du blomsterne fra, og du har din egen hjemmelavet morgenfrueolie.

På min Instagram  , kan du finde en lille film, hvor jeg laver olien.