Hård mave hos børn

hård mave børn, forstoppelse børn, træg mave børn, forstoppelse, hård mave, træg mave, Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland, alternative behandler østjylland,

Hård mave – åh den kære mave. Vi ved alle, hvor frustrerende det er, når man ikke kan komme på toilettet. Ofte kan det være en forbigående ting, hvis vi har spist lidt for meget eller lidt forkert. Mens det for andre er et tilbagevendende eller blivende problem. Også hos børn. Og der kan være mange grunde til at små uskyldige maver gør modstand. Her får du nogle ting du kan være opmærksom på.

Jeg har stor erfaring med at hjælpe både børn og voksne. Men det er aldrig den samme strategi, der skal tages i brug, for årsagerne til træg mave kan være forskellige. Så selv om der er nogle klassiske husråd man kan følge for at få gang i maven, så er det vigtigste for mig at finde frem til, hvorfor problemet opstod. For det er vigtigt for min behandlingsstrategien.

Hård mave og kost
Kosten er det der først og fremmest skal kigges på. Er der noget barnet ikke kan tåle, som irriterer tarmen og får den til at slå knuder? Bliver der indtaget rigeligt med væske? Er der nok fibre i kosten? Fibre er nemlig vigtige for at opretholde en god tarmfunktion og tarmbevægelse. Derfor skal der groft brød og grøntsager med i madpakken – og kan barnet ikke lide dette, så hjælper jeg gerne med at finde alternative løsninger.

Hård mave og mavesyre
En ting som ofte overses er, at børn kan have for lidt mavesyre. Det kan i nogle tilfælde kendetegnes ved, at de har en lille appetit. Men de kan også have en lille appetit, fordi at der er forstoppelse. Så det er lige med at finde frem til, om det var hønen eller ægget. Om ikke andet, så er der lynhurtig respons, hvis mavesyren aktiveres.

Hård mave og husråd
Der findes masser af gode husråd til hård mave. Men først når jeg har styr på årsagen, kosten og kroppens funktioner i øvrigt, trækker jeg på de adskillige kosttilskud, som jeg ved har en betydning for en normal fordøjelse. For selvfølgelig vil jeg gerne give en hurtig lindring til min klient, men jeg starter aldrig her – for så ville jeg symptombehandle – og så vil problemet muligvis vende tilbage igen.

Har du brug for at se dit barns maveproblemer fra en ny vinkel? Jeg kan hjælpe dig med en naturlig løsning. Læs mere her.

Læs også: Hjælp til en dårlig fordøjelse.

One Reply to “Hård mave hos børn”

  1. […] også denne artikel om hård mave hos børn, hvor mavesyren også har stor […]

Lukket for kommentarer.