Gransirup

granskud, granskudssirup, hostesirup, Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland,

Dette er en virkelig god hostesaft til de mørke efterårsmåneder. Du skal være lidt for forkant, for du skal lave den allerede, når de små spæde grannåle titter frem i foråret.
Pluk den fra ubefærdede områder, altså i en skov eller på en eng. Vær varsom med ikke at indsamle taks, da det er giftigt. En kursist på min urteworkshop sagde “man skal altid kun tage fra de træer som stikker”, det synes jeg er en god huskeregel. Så kan du ikke komme galt afsted.

En dygtig urtekvinde jeg mødte i Kroatien sagde, at man skal ligge siruppen på en tallerken og slikke den op som en killing. På den måde får man størst glæde af siruppen, som langsomt vil smøre halsen. Det er ret smart, og børn vil sikkert synes det er sjovt – så rådet er hermed givet videre.

 

Det skal du bruge

1 skoldet syltetøjsglas
1 håndfuld granskud
4-5 store spsk god honning

Læg dine granskud i bunden af glasset. Jeg skyller dem ikke, for jeg indsamler dem langt væk fra trafik. Hæld honningen over. Det vil ligge som en tung dyne hen over de lysegrønne skud. Tag eventuel en teske og rod en smulte rundt, så der kommer lidt honning ned imellem skuddene. Stil nu glasset i et køkkenskab eller lad det stå med et viskestykke om sig på køkkenbordet. Hver dag skal du røre rundt i det, så du får honningen fordelt godt. Efter et par dage er din honning blevet tyndflydende og du kan lade den stå i fred og trække 2 ugers tid.
Si den herover over i et skoldet glas og sæt på køl til efteråret.