8 grunde til at elske brændenælder

brændenælde, Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland, alternative behandler østjylland,

Brændenælder er noget af det første der pibler op af jorden, når foråret kommer. Og slår du dem ned i løbet af sommeren, sætter de villigt nye skud. Så du kan virkelig få glæde af denne næringsrige plante langt hen på sæsonen. Jeg bruger brændenælder så længe jeg kan i juice, supper, pesto, brød mm. Jeg sørger også for at juice en masse til fryseren, så jeg har til vintersæsonen. Men hvorfor er jeg så vild med brændenælde? Her får du 8 grunde til, at du også bør elske brændenælder.

1. Vitaminer og mineraler De grønne blade er fyldt med vitaminer og mineraler, for eksempel er der meget A-vitamin og Calcium i. A Vitamin har blandt andet betydning for hud, slimhinder og immunforsvar. Calcium er som bekendt godt for knoglesundheden, så brændenælde kunne være et værdigt alternativ eller supplement til for eksempel mælk.

2. Gratis Jeg ved ikke med dig, men min have er fyldt med brændenælder. Og i stedet for at bruge din søndag på at rydde dem fra din grund, så kan du jo lige så godt spise dig igennem dem.

3. Base Mineralsammensætningen i brændenælden gør at den kan bidrage med et mere basisk miljø i kroppen.

4. Nemt at bruge Du kan blot gå ud i din have, plukke det og enten skolde det, juice det eller hænge det til tørre. Så har du brændenælde lige ved hånden.

Kunne du tænke dig mere inspiration til at bruge vilde urter og krydderier? Jeg afholder workshops for både store og mindre grupper. Kontakt mig for at høre nærmere.

5. Proteinrig De stikkende blade har en aminosyre profil, der gør den til et værdigt tilskud af protein til fx din bolledej.

6. Danmarks Greens Jeg bruger ofte Greens i mine smoothies og juicer, men er der brændenælder inde for rækkevidde, så supplere jeg gerne med disse.

7. Vitalitet Fordi brændnælde er fyldt med vitaminer og mineraler, som er byggesten til kroppen, kan du opleve en øget energi og vitalitet.

8. Smukt hår Brændenælde indeholder desuden silicium, som har betydning for hår og hud. Overhæld en håndfuld brændenælder med kogende vand, lad det køle og skyld håret heri – det giver flot og smukt hår.

One Reply to “8 grunde til at elske brændenælder”

  1. […] næsten på alle næringsstoffer. Du kan læse om flere gode grunde til at elske brændenælde her. Så der er alt mulig grund til at tage latexhandskerne på og gå ud og plukke de små, spæde […]

Lukket for kommentarer.