For lidt eller for meget mavesyre

natron test, mavesyre test, for lidt eller for meget mavesyre, Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland, alternative medicin, biopat, naturopath, helsevejleder, urtemedicin, urteworkshop, biopatisk, vitamintest, midtjydsk biopat,

Jeg har rigtig mange klienter, som har maveproblemer. Så synes du det svier, stopper til eller føler du dig oppustet, kan jeg sige dig, at du ikke er alene.

Kosten har naturligvis stor betydning for, hvordan maven har det. Det er jo kort sagt det som den har at arbejde med. Men én ting, som også har stor betydning er mængden af mavesyre. Symptomerne som svien og opstød er næsten ens om du har for lidt eller for meget mavesyre. Så det kræver lidt nærmere detektiv arbejde at klarlægge præcis, hvor problemet ligger. Dette bygger altid på et tæt samarbejde mellem klienten og jeg. Men når først jeg ved om der er for lidt eller for meget mavesyre, ved jeg hvad der kan hjælpe.

Test om du har for lidt eller for meget mavesyre

Denne test er super nem at lave hjemme, hvis du vil finde ud af, om du har for lidt eller for meget mavesyre. Tag testen på tom mave, for eksempel når du står op om morgenen.

Du skal tage ¼ tsk natron og rører i et glas vand. Drik vandet straks.

-Bøvser du med det samme tyder det på at du har for meget mavesyre.
-Kommer bøvsen slet ikke eller efter 3 minutter er der sandsynlighed for, at du har for lidt mavesyre.
-Bøvser du efter 1 til 2 minutter tyder det på, at du har en god balance af mavesyre.

Det er afgørende for dit velbefindende og din fordøjelse om du har en god mavesyre balance. Mavesyren bidrager nemlig til nedbrydningen af maden. Så uanset om du har for lidt eller for meget kan det give dig problemer lokalt eller videre i systemet.

Læs også denne artikel om hård mave hos børn, hvor mavesyren også har stor betydning.