Rødbedeboller

Af Anja

rødbedeboller, Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland, alternative behandler østjylland,

De her boller er propfyldt med sunde rødbeder. Du kan bruge både hvedemel, speltmel, glutenfri mel eller hvad du bedst kan lide til denne opskrift.

Det skal du bruge
12 boller

20 g. gær
4 dl vand
1 spsk FiberHusk
1 spsk smagsfyldt honning
450 g. rødbede
1/2 tsk salt
30 g. hørfrø
100 g. groft mel fx grahamsmel
650 g. mel fx hvedemel

Rør gæren ud i vandet og pisk FiberHusk i. Lad det stå i ca 10 minutter. Imens kan du skrælle rødbeder og kører dem igennem din minihakker, foodprocessor eller lignende. Put alle ingredienser pånær hvedemel i skålen og rør det godt sammen med din gær/FiberHusk blanding. Fyld nu hvedemel i. Hold lidt igen, måske du ikke skal bruge så meget, da saften i rødebederne kan variere. Dejen skal kunne æltes, men stadig være lidt klistret på hænderne.

Hæv i 1,5 time. Sæt bollerne på en bageplade. Du kan bruge en ske. Jeg brugte klør fem og hapsede bollestørrelse klumper af dejen. Bag i 35 min i en 200 grader varm ovn.