Grønkålschips med spicy peanutbutter

Grønkålschips, grønkål, sunde snacks, Alternativ behandler silkeborg, biopat silkeborg, naturopath silkeborg, biopat jylland, naturopath jylland, biopat midtjylland, naturopath midtjylland, biopat østjylland, naturopath østjylland,

De her grønkålschips bliver hurtig spist, når de kommer ud af ovnen. Men det er hele umagen værd, for de smager så godt – og så er de super sunde. Jeg synes denne spicy peanutdressing giver et skønt twist til de bitre kålblade.

Det skal du bruge

100 g grønkål
1 spsk olivenolie
1 spsk peanutbutter
1 tsk honning
Nip chili efter smag
¼ tsk flagesalt

Vask grønkål og riv det i mindre stykker. Kør det igennem salatslyngen eller tør det godt med et viskestykke. Bland olivenolie, peanutbutter, honning og chili i en skål. Hæld de rengjorte kålstykker i skålen og fordel dressingen herpå. Bare stik hænderne i, så du får det masseret godt ind i alle folderne på kålet. Læg kålstykkerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med flagesalt og sæt bradepanden i en 150 grader varm ovn. Bag i 5 minutter. Vend dem engang og bag videre i 5 minutter. Tjek om de er blevet sprøde, ellers giv dem 5 minutter ekstra. Tag kålchipsne ud og lad dem blive helt kolde inden du spiser de sprøde grønkålschips.

Du kan sagtens lave en mere simpel version, hvor du gnider kålstykkerne i olivenolie og drysser med flagesalt.