Er vitaminpiller spild af penge?

vitaminpiller, rå grøntsager, raw food,

Det er et spørgsmål jeg ofte møder og jeg plejer som regel at svare med et spørgsmål: Er du sikker på, at du får dækket dit daglige behov for vitaminer og mineraler igennem din kost?

Jeg spiser både vitaminer, mineraler, fedtsyrer og urter. Og jeg tilpasser mine tilskud efter min kost og mit behov. For selv med mit indgående kendskab til kosten, har jeg erkendt, at jeg ikke kommer hele vejen rundt hver dag.
Men hvorfor være tilbageholdende omkring vitaminpillers berettigelse? Spørger du en landmand, om han giver sine dyr mineraler, er jeg sikker på, at svaret er ja. Så hvorfor skal koen have mineraler, hvis vi mennesker ikke skal? Jeg bor på et lille landsted, hvor vi opdrætter økologisk lam og kalv, så jeg bevæger mig en del inden for dyrenes verden, og jeg har endnu ikke mødt en landmand, økologisk eller konventionel, som ikke giver sine dyr mineraler. Men om han selv tager kosttilskud, ved jeg selvfølgelig ikke – måske jeg skal prøve at spørge?

Vil du gerne vide hvilke vitaminer du har brug for? Jeg laver en vitamin og mineraltest og fortæller dig præcis, hvilket kosttilskud din krop har brug for. LÆS MERE HER

Hvornår skal man tage vitaminer?
Jeg har prøvet på egen krop og har set hos klienter, hvor meget det betyder at få fyldt vitaminer på en krop i underskud. Men kosttilskud må aldrig træde i stedet for en varieret, sund kost. Kosttilskud er kun et tilskud til kosten – deraf navnet. Og du behøver selvfølgelig ikke tage kosttilskud, hvis du er sikker på, at du får alt det, du har brug for gennem kosten. Men har du styr på præcis hvor meget calcium, der var i det stykke broccoli, du spiste til frokost? Var koncentrationen af calcium lige så højt, som da du købte din broccoli for 1 uge siden, og som da den blev høstet? Og ved du, hvor meget calcium din krop har behov for lige nu? Jeg tror, det er de færreste der har styr på den slags, og ærlig talt, så er det også fuldstændig lige meget. Det vigtige er, at du spiser en varieret kost, med masser af friske grøntsager i regnbuens farver, kostfibre, sunde olier og gode proteinkilder. Og har du i perioder på fornemmelsen, at du ikke får spist dig til dit daglige behov, så er en vitaminpille efter min overbevisning en billig forsikring mod at kroppen skal mangle vigtige byggesten.

Læs også hvordan du vælger den rigtige vitaminpille.

 

2 Replies to “Er vitaminpiller spild af penge?”

  1. […] imellem undres jeg. Sådan virkelig. Og i går var ikke nogen undtagelse. Jeg har før skrevet om dyr og kosttilskud her på bloggen. Men den anden dag havde jeg en helt særlig oplevelse, som jeg må dele med dig. […]

  2. […] mener, at vitaminpiller er spild af penge (det kan du læse min holdning til her). Alligevel trodser tusindvis af danskere hver dag dette budskab og tager med god samvittighed en […]

Lukket for kommentarer.